Kivi tatlı ve ekşi lezzetleri beraberce barındıran özgün lezette bir meyvedir. Tek başına yendiği gibi pasta, turta, tatlı ve yemek süslemelerinde de kullanılır. Besin değeri ve lif oranı yüksektir bu nedenle sindirimi kolaylaştırır. Vitamin ve ve mineral açısından çok zengindir.
C vitamini deposu olan kivi A , E vitaminlerinin yanı sıra magnezyum ,potasyum ve demir elemetlerini yüksek miktarda içerirken düşük sodyum sodyum oranı sayesinde sağlık için eşsiz bir bileşim sunar. C vitamini güçlü bir antioksidandır. Kansere ve iltihaplara neden olan serbest radikal zincirlerini bağlayarak bunları etkisiz hale getirir. Bağışıklık sistemini destekleyerek zararlı patojenlerin hastalık yapma riskini azaltır . Kivi yüksek oranda C vitamini içermesi nedeniyle gribal enfeksiyonlar ve covid-19 gibi hastalıklarla mücadelede en faydalı meyvelerden birisidir.
Kivinin içerdiği elementlerin özellikle astım, nefes darlığınve diğer solunum yolları hastalıklarına karşı iyileştirici etkisi olduğu bilimsel araştırmalarda görülmüştür. Halk arasında astım hastaları için öksürük kesici ve nefes açıcı olarak bilinir. Bileşikleri yan etki göstermeden kanı sulandırdığı için kalp damar sağlığı açısından da olumlu bir besindir. İçerdiği vitamin ve minareller kolesterol, şeker, kabızlık gibi rahatsızlıklara karşı destekleyicidir. Kivide bolca bulunan folat hamile kadınlarda fetus gelişimi için önemli bir maddedir.