4 yumurta
1 çay bardağı nişasta
4 çay bardağı un
4 çay bardağı şeker
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı ıspanak püresi
1 paket kabartma tozu
2. 5 su bardağı süt
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
2 çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya ( koyu muhallebi kuvamında pişirelim)
1 paket hazır vanilyalı pasta kreması
1 yemek kaşığı diri haşhaş ( mikserle çırpıp diğer pişirdiğimiz pasta kremasıyla karıştırıp çırpalım)
1 paket kivi jel
2 su bardağı sıcak su(mikserle çırpıp 5 dakika bekledikten sonra pastamıza dökelim)
Kivili Pasta Tarifi Yapılışı
2 çay bardağı ıspanağı 1 çay bardağı su ile haşlayıp rondodo püre haline getirelim.
Kek harcımızı çırpıp yağlı dikdörtgen tepsiye dökelim.
175 derecede ısıtılmış fırında pişirelim ve pişen kekin üzerine 1 su bardağı süt gezdirelim.
Pasta kremasını tereyağ ve vanilya hariç hepsini karıştırarak ocakta pişirelim piştikten sonra tereyağ ve vanilya koyalım.
Hazır pasta kremasını hazırlayıp ocakta pişen krema ile karıştırıp mikserle çırpalım.
Kivili hazır jeli hazırlayalım.
Pişen keke sırasıyla pasta kreması, kivi ve kivili jeli döküp bir gece buz dolabında bekletelim..